Sinds februari kunnen gebruikers wereldwijd op Facebook live video streamen. Bij Facebook houdt dit in dat inmiddels altijd wel iemand ergens ter wereld zichzelf aan het streamen is. Bij de F8 developer conferentie kondigde het platform al de verschillende nieuwe functies voor Facebook Live aan, waaronder reacties, het opnieuw afspelen van reacties en filters. Maar de meest nuttige van allemaal is deze interactieve kaart waar alle wereldwijde streams die bekeken kunnen worden in real time te zien zijn. Het geeft de kans om interessante dingen te ontdekken op leuke plekken. De feature is al een maand aanwezig, maar is nu pas in de menubalk gevoegd zodat het gemakkelijk te vinden is.

Om het te vinden, zoek dan de ‘Live Video’ link onder Apps in de linker navigatie balk op de Facebook tijdlijn. Daar is het mogelijk om alle publieke streams die beschikbaar zijn te zien, en hoeveel andere mensen op dit moment ook de video bekijken. Deze nieuwe interactieve map moet er voor zorgen dat mensen die de Live Video functie gebruiken zo potentieel een groter publiek bereiken.

Op de kaart zijn puntjes te zien waarop geklikt kan worden om de betreffende stream te zien. Links zijn ook aanbevolen livestreams te zien, van bijvoorbeeld Daily Mail en BBC news.

De functie schijnt langzaam uitgebreid te worden: Het is al in veel landen beschikbaar, maar bijvoorbeeld nog niet in India.