Explanimations laten maken

Een explanimation is een korte geanimeerde video die uitlegt hoe een product, concept of systeem werkt. Het is vaak de beste manier om iets snel en eenvoudig uit te leggen. Onze hersenen zijn veel beter in staat om losse feiten te verwerken als we deze in een samenhangend geheel krijgen aangeboden. Dat is waarom storytelling zo goed werkt: verhalen triggeren ons om de gegeven feiten op onszelf of op een herkenbare situatie te projecteren.

Met een explanimation kan gemakkelijk veel en complexe informatie op een snelle en begrijpelijke manier gedeeld worden. Tegenwoordig is de aandachtspan van de gemiddelde kijker niet erg groot meer. In een explanimation ligt de focus puur op de essentie van het verhaal, waarmee in korte tijd de verdieping gebracht wordt die de kijker nodig heeft om uw organisatie of een situatie te begrijpen. Ook kan u de visuele identiteit van uw bedrijf of organisatie gemakkelijk tot leven laten komen.

In een explanimation visualiseert u een werkelijkheid die naadloos aansluit bij de huisstijl van uw organisatie. De keuzes die u heeft gemaakt met betrekking tot kleurgebruik, typografie en algehele lay-out, zijn van grote invloed op de emotie die u opwekt bij de doelgroep. Animatie leent zich er goed voor om deze visuele identiteit, die uw organisatie herkenbaar en uniek maakt, tot leven te laten komen. Met een explanimation kunt u goed laten zien dat u anders bent dan de concurrent. U onderscheidt zich niet alleen met een verrassend middel, maar presenteert uzelf in een unieke stijl, waarbij de kijkers met humor en herkenbare situaties het verhaal ingetrokken worden. De explanimation is hierdoor ook een mooi middel om uw (toekomst)visie tot leven te laten komen. Met animatie bent u in staat om een werkelijkheid te scheppen die precies reflecteert waar u als organisatie voor staat, maar waar u misschien nog niet helemaal bent.