Explainer Video

Agile Cockpit is een software ontwikkelaar voor beheer en samenwerking tools binnen het Agile software. Dit is een product gemaakt door experts van de Software Development Experts van Prowareness. Dit bedrijf helpt organisaties met het ontwikkelen van software en Agile. Zij begeleiden klanten met hun Agile/Scrum werkwijze.

Clipforce verzorgt de volledige Video content voor Prowareness waarbij regelmatig gebruik gemaakt wordt van animaties. Ook dit keer maakten we gebruik van Animatie voor explainer video van de release van de Burndown.

Animatie

Animatie is een veelgebruikte tool binnen online video en voor de marketing. Ze werken namelijk ideaal om professioneel, efficient en volgens bedrijfshuisstijl processen uit te leggen.

Clipforce maakt regelmatig video content voor prowareness. Voor het grootste deel wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten animatie. Omdat prowareness een software development bedrijf is, moeten regelmatig abstracte verhalen gevisualiseerd worden. Het verhaal moet duidelijk zijn én het moet aantrekkelijk worden gebruik te maken van bepaalde software of software updates. Bij deze video ging het voornamelijk om de uitleg, een ‘how to’ clip. Door de verschillende stappen te tonen zoals het er in de software zelf ook uitziet, is het duidelijker dan wanneer dit in geschreven tekst zou staan. De lengte van de clip is iets meer dan 1 minuut. Zo dient de clip niet alleen als uitleg, maar ook als promo. Het geeft snel en efficient weer hoe de software werkt, binnen de herkenbare huisstijl van het bedrijf.

Naast het visualiseren van een abstract idee en het promoten ervan, is het gebruik van video ook gunstig voor de marketing. Wanneer er video content op de website toegevoegd wordt, blijven bezoekers gemiddeld 5.50 minuten op de website, zonder video content is dit gemiddeld 48 seconden. Dit heeft een positief effect op de SEO. Bovendien is er 80% meer kans dat klanten een product kopen nadat ze een product video gezien hebben.