De Indian summer is nu toch echt voorbij. De herfst is begonnen en dat is voor de meesten een signaal om een inspirerend en inhoudelijk congres te organiseren. Het centrale uitgangspunt tijdens zo’n dag is vooral informeren én elkaar te ontmoeten. Er komt van het laatste door een te strakke tijdsplanning vaak niets terecht omdat in de praktijk sessies altijd uitlopen.

Het is dan ook niet zo gek dat er vanuit de zakelijke markt er steeds meer vraag is naar een bijeenkomst die meer event gericht is. En waar de gasten op de dag zelf een keuze kunnen maken welke sessies ze graag willen bijwonen. Deze trend is overgewaaid vanuit de publieke sector en is omgedoopt tot ‘congrestival’.

Een congrestival is zo ingericht dat de bezoeker de gehele dag op verschillende manieren wordt geprikkeld. Door middel van workshops en interactieve presentaties blijft nieuwsgierigheid de boventoon. Vaak vindt een congrestival ook op een unieke locatie plaats om zo de gehele beleving compleet te maken. En laat beleving nou net één van de grootste succesfactoren zijn van een evenement.

Houd het event na afloop ook levend
Om doelstellingen nog meer kans van slagen te geven en zo goed mogelijk gebruik te maken van het feit dat de doelgroep en je netwerk samen zijn tijdens het event, is het een goed idee om het event te laten registreren. Immers heeft iedereen die op het event zijn afgekomen tijd vrij gemaakt en kan het veel opleveren om de gasten iets te laten zeggen over het event of desbetreffende thema. Daarnaast biedt het een kans om je boodschap nog eens te vertellen, EN aan een groter publiek.

Een event registratie kan op verschillende manieren;

1. sfeerimpressie / after-movie
Een sfeerimpressie laten maken heeft een bewezen waardevol effect.
De sfeer van het event vastleggen kan ervoor zorgen dat het effect hiervan nog lang na echoot.
Zo maak je niet alleen een leuke sfeerimpressie om te delen op social media, maar ook een extra contactmoment met de gasten.

2. Interview
Een sfeerimpressie kan ook worden gecombineerd met enkele interviews.
Zo is er nog een extra mogelijkheid om de boodschap van event nog eens goed tekort en bondig te formuleren, door bijvoorbeeld de organisator of de sprekers een aantal vragen te stellen.

3. Testimonial
Waar een event ook uitermate geschikt voor is, is om een klant of betrokken partij op camera een reactie te laten geven over je bedrijf, dienst of product. Zo laat je anderen op een informele manier aan het woord, wat weer promotionele waarde heeft.

Conclusie:
Wanneer jullie een event organiseren denk dan ook na over hoe de boodschap lang kan na galmen. Met event registratie of een after-movie behoud je het momentum. En heb je nog een extra contact moment.

bronnen:
Vimeo
Vodafone social