Hoe kan video worden ingezet om meer succes te krijgen op LinkedIn en op welke manier kan video toegepast worden om een bedrijf te onderscheiden?

Bedenk hoe op dit moment LinkedIn wordt gebruikt en bedenk hoe de huidige content aangevuld kan worden met video om zich te onderscheiden van concurrenten. Allereerst kan video in de eigen content strategie toegevoegd worden.

Video op je eigen LinkedIn profiel.

Het gebruiken van video op een persoonlijk LinkedIn profiel kan een goede manier zijn om een beetje kleur aan een bedrijf toe te voegen en op te vallen. Er zien immers meer mensen persoonlijke profielen dan bedrijfsprofielen. Er zijn verschillende manier waarop dit gedaan kan worden:

De eerste manier is om een video toe te voegen onder het overzicht van ervaringen. Onder elke aangegeven baan is een ‘Voeg Media Toe’ sectie te vinden waarbij documenten, foto’s, links, video’s of presentaties kunnen worden toegevoegd. Veel videoproductie specialisten gebruiken dit gedeelte om een overzicht van hun werk te laten zien, maar het is ook een goede plek als eigenaar van een bedrijf om een overzicht te delen van de instantie.

Videolinks delen

Videolinks delen in status updates via een persoonlijk profiel is een goede manier om aandacht van mensen te krijgen en betrokkenheid te generen. Een videolink delen op LinkedIn is eenvoudig – plak de URL van de video in een status en wacht tot de video thumbnail en beschrijving is geladen. Wanneer het geladen is kan de URL weggehaald en vervangen worden door tekst om de video te beschrijven. Ook kan een video toegevoegd worden via de SlideShare applicatie op een persoonlijk profiel. Vervolgens kan de YouTube video worden toe gevoegd in de eerste slide van een presentatie.

Video’s invoegen in lange berichten.

Bij het plaatsen van lange berichten op LinkedIn, kunnen video’s direct in een post gevoegd worden. LinkedIn ondersteunt video’s van YouTube, SlideShare, TED, Getty, Vimeo en Lifestream in lange berichten.

Waar gaat de video over?

Omdat LinkedIn een zakelijke focus heeft, is het belangrijk het minder te zien als een promotioneel platform en meer als een plek om jezelf neer te zetten als een expert binnen een vakgebied. Wat betekent dit tot betrekking van de content? De video’s die gedeeld worden moeten meer gefocust zijn op het bedrijf. Dit kan in de vorm van ‘how-to’ video’s gericht op onderwerpen binnen het vakgebied, maar ook bijvoorbeeld met bedrijfsnieuws en updates, lezingen in de industrie, presentaties en andere content gerelateerd aan het vakgebied met nuttige informatie voor andere LinkedIn gebruikers in hun professionele carrières.

Achter de schermen en team-gerelateerde video’s kunnen ook een leuke manier zijn om een beetje persoonlijkheid aan een bedrijf te geven op de bedrijfspagina. Deze video’s werken ook goed voor het werven van mensen, omdat ze kunnen laten zien wat een fantastische plek dit bedrijf is om te werken.

Beste Toepassing van een LinkedIn strategie

Klaar om er voor te gaan? Hier een aantal goede toepassingen om het meeste uit de LinkedIn video’s te halen.

Optimaliseer video’s voor LinkedIn

Het optimaliseren van LinkedIn video’s bevat twee categorieën: Thumbnail afbeeldingen en beschrijvingen. Wanneer een link of een video wordt ingevoegd via een externe bron, zoals YouTube of Vimeo, is het belangrijk om een eye catching thumbnail afbeelding te kiezen.
Wanneer een videolink gedeeld wordt, is het belangrijk ook een beschrijving te hebben die de aandacht trekt.
Tot slot, wanneer video’s online gedeeld worden, is de regel om ze zo kort mogelijk te houden. Kijkers verliezen over het algemeen snel hun aandacht. De enige echte uitzondering hiervoor op LinkedIn zijn de lezingen binnen de industrie of presentatie video’s.

Een betrokken publiek opbouwen

Video’s op LinkedIn worden meer gedeeld dan andere soorten content. Maar op welke andere manier raakt het publiek betrokken?  De beste manier is door video te gebruiken om jezelf als zogenaamde leider van op het platform neer te zetten. Deel interessante content dat leidt tot nadenden in groepen gerelateerd aan het betreffende vakgebied en start een conversatie.
Vragen stellen kan ook een goede manier zijn om mensen te stimuleren zich te verbinden. Bijvoorbeeld het toevoegen van een vraag bij het delen van een videolink op de bedrijfspagina.

Conversie van het publiek

Een betrokken publiek is goed, maar conversie is het uiteindelijke doel. Als het neerkomt op conversie, is LinkedIn een goed platform voor het verkopen van B2B producten. Bovendien is het erg belangrijk links naar de website toe te voegen en een goede beschrijving van het bedrijf op de bedrijfspagina te zetten om zeker te zijn dat mensen weten wat het bedrijf doet en hoe ze het bedrijf kunnen vinden. Het is immers echt geslaagd wanneer nieuwe mensen via de content bij de bedrijfspagina uitkomen.