De VARA claimt als eerste een tv-programma te hebben ontwikkeld dat alleen als app wordt uitgebracht, een en ander in het kader van de kortlopende serie TV Lab die vanaf vandaag op Nederland 3 wordt uitgezonden.

Spraakmakende televisie met een unieke uitzendvorm, noemt de omroep Teletijd. Het is een satirisch programma dat zich afspeelt in 2031. Diverse commentatoren blikken terug op gebeurtenissen in de jaren tussen 2013 en 2031, waaronder Thomas Gast en Merijn Scholten (De Partizanen) en Peter Jan Rens. Het gaat om een productie van het Het Station, een ‘makershuis’ van Jan Jaap van der Wal en Linda Hakeboom.

De productie is gefinancierd uit de reguliere Nieuwe Media-budgetten. De VARA wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat.

Vijf dagen lang zijn deze week iedere avond van 21.30 tot 23.00 uur nieuwe programma’s te zien op Nederland 3: van een journalistieke ontdekkingstocht naar de invloed van de vrouwenborst tot bokser Arnold Vanderlyde die ruzies beslecht. Alle programma’s zijn vanaf vandaag 12.00 uur vooraf online beschikbaar.

TV Lab heeft inmiddels navolging gekregen in het buitenland. Dit jaar zijn ook in België, Duitsland, Slovenië en Frankrijk vanaf 12 augustus een week lang vernieuwende televisieprogramma’s te zien.

 

Bron: Emerce.nl