Een product, service of dienst op een pakkende en overtuigende manier aan de man brengen, op die manier maakt een bedrijf impact. Eén van de beste manieren waarop dit gedaan kan worden is door het inzetten van een promotievideo. Een professionele, scherpe en ludieke promotievideo kan het verschil maken en een grote groep aan klanten aantrekken. Hoe? Dat leggen we natuurlijk graag uit. 

Waarom een promotievideo inzetten?

Video’s zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van elke contentstrategie. Video’s worden door bedrijven ingezet als tool om het bereik te vergroten, klanten aan te trekken en een bepaalde identiteit uit te stralen. 

Simpel gezegd, video is een must. Zo blijkt dat video veel gemakkelijker te verwerken is voor de consument dan lappen tekst. Daarnaast wordt een onderwerp ook tot wel vier keer beter onthouden wanneer het in een video verwerkt is. Kijkend naar de trends op het gebied van social media valt daarbij op dat de grote social media platformen meer en meer inzetten op het concept van video. Zo geeft Instagram onder andere de mogelijkheid tot korte stories en lange IGTV’s. LinkedIn heeft het mogelijk gemaakt ook verticale video in te zetten en Facebook doet hier niet voor onder met de optie om video-poll advertenties te maken.

De mogelijkheden

De promotievideo mogelijkheden zijn onder te delen in twee hoofdcategorieën: video en animatie. Bij het maken van een promotievideo doen zich vervolgens veel subcategorieën voor. Zo biedt het inzetten van een promotievideo onder andere de volgende, maar niet gelimiteerd tot, mogelijkheden van video aan: een informerende video; of een motion graphic video; een cartoon; een referentievideo; een productvideo; een vlog; of een commercial. Daarbij is het ook nog eens mogelijk verschillende video vormen te combineren, waardoor er nóg meer combinaties en mogelijkheden ontstaan! Bijvoorbeeld: een promotievideo in de vorm van een vlog met een infographic erin verwerkt. Dankzij al deze verschillende vormen van video kan er goed rekening gehouden worden met de doelgroep en wat hen zou interesseren en activeren. 

Een gezicht voor jouw bedrijf

Met een promotievideo kan het bedrijf een gezicht krijgen. Door bijvoorbeeld een bepaalde stijl in iedere promotievideo te verwerken en een aantal collega’s vaker te laten terugkomen, ontstaat er een identiteit van het bedrijf. Op deze manier wordt de herkenbaarheid geprikkeld en gaat het publiek het bedrijf associëren met de promotievideo’s die ze hebben bekeken. Het bedrijf wordt als menselijk ervaren en op deze manier beter onthouden. 

The Hook

Iedereen kent het wel, je scrollt langzaam langs een video op je Facebook tijdlijn en die eerste seconden die te zien zijn doen jou besluiten om verder te scrollen of de video in het geheel te bekijken. Dit bekende fenomeen wordt ook wel The Hook genoemd. Met The Hook wordt er geprobeerd om in de eerste 7 seconden van de promotievideo, de attentie van de doelgroep te pakken. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door in de eerste seconden van de video al een herkenbare situatie te schetsen, waardoor de kijker, de doelgroep, direct denkt: “Hey! Dit herken ik, wat zou er verder gebeuren?”. 

Door aan de slag te gaan met promotievideo’s en bovenstaande mogelijkheden goed te overwegen met een videomarketing expert, kan een bedrijf veel zichtbaarheid genereren. Zeker wanneer de video ook gepushed wordt op social media kanalen, door budget in te zetten om de promotievideo onder een nog groter publiek te verspreiden via advertising.

Wil je meer weten over het maken van promotie video’s, neem dan snel contact op met jullie vaste videoteam.