ICT Video

Een Video bevordert het begrijpen van een product of dienst met 74%. Daarom is binnen de ICT video een populaire manier van informatie overbrengen. Omdat het visualiseren van abstracte(re) ideeën vaak beter de informatie overdraagt dan dat tekst alleen doet, is video een belangrijk en interessant medium. Met name animatie is een veelgebruikte videovorm in de ICT branche. De ongelimiteerde mogelijkheden van animatie maakt dat abstracte ideeën veel concreter uitgelegd kunnen worden. De verschillende vormen van animatie hebben weer andere kwaliteiten die van toepassing kunnen zijn voor het verhelderen van de diensten. Zo kan met screen rec animatie gemakkelijk getoond worden hoe een nieuwe software werkt, of kan met kinetic tekst animatie op een overzichtelijke manier tekst toegevoegd worden. Daarnaast kunnen animatievideo’s gemakkelijk vertaald worden, waardoor ze direct in meerdere talen uitgebracht kunnen worden. Naast animatie kan er ook gebruik gemaakt worden van filmische video soorten. Met bijvoorbeeld een testimonial is de klant aan het woord, daar wordt verteld over het probleem en de oplossing, en op welke manier het ICT bedrijf of product een rol heeft gespeeld. Bij het in de markt zetten van uw dienstverlening is het van groot belang om geloofwaardig te zijn. Video helpt (potentiële) klanten om vertrouwen te krijgen.

Clipforce ICT Video

In de ICT branche zien we dat er meer en meer gebruik gemaakt wordt van online video en animaties. Clipforce maakt voor verschillende ICT bedrijven allerlei soorten video content. Wij werken onder andere voor bedrijven als Cisco, Oracle, Deloitte, Capgemini, Raet, Connexys waar we verschillende soorten content voor maken. Voor verschillende aspecten van een bedrijf zijn andere soorten video geschikt. Daarom bespreken wij in een kennismaking gesprek wat uw wensen zijn op gebied van online video en denken met u mee op welke manier de video content zo effectief mogelijk ingezet kan worden. We bespreken wat de doelstelling is en bijvoorbeeld de doelgroep. Ook vinden we het belangrijk een (visuele) stijl te ontwikkelen die past bij de huisstijl van de klant.

ICT Video voor de Marketing

Video is een enorm effectieve manier om informatie over te brengen door de combinatie van beeld en (gesproken) tekst. Daarnaast kan video ook goed ingezet worden op Social Media. Het is een snelle en persoonlijke manier om content te verspreiden. Met bijvoorbeeld de autoplay van Facebook, de nieuwe Twitter videoplayer of het linkbuildingeffect van Pinterest kan video op verschillende manieren ingezet worden op social media om een breder publiek te bereiken. Want maar liefst 75% van de kijkers bezoekt de website van de marketeer na het zien van een video. Ook is Online Video persoonlijk. Het geeft een beeld bij een organisatie, bedrijf of product. Dit wekt vertrouwen en zorgt voor een stem en gezicht bij het bedrijf.
Bovendien is video een onmisbaar onderdeel geworden voor de SEO. YouTube is de eerste zoekmachine na Google, en heeft meer wekelijkse bezoekers dan Facebook of Twitter. Daarnaast gaat een gemiddeld website bezoek van 48 seconde naar 5.50 minuten wanneer er video content is, belangrijk voor de Google indexatie. Er is zelfs met gebruik van video tot 53 keer meer kans om op de 1e zoekpagina van Google te komen.