Een marketeer spendeert een hoop tijd en geld aan mensen naar een website te krijgen, om ze daar te leren wat het bedrijf te beiden heeft – op een manier dat uiteindelijk zal vertalen in sales. Grote kans dat deze website gevuld is met tekst. Heel veel tekst.

Toch is video de meest effectieve manier om een verhaal te vertellen. Video helpt bedrijven met het verbeteren van de brand awareness, om leads te genereren en om de sales te verbeteren. Daarom gebruiken 69% van de marketing, sales, en business professionals video marketing.

Een deel van Google’s algoritme voor de zoekresultaten wordt bepaald door de tijd die bezoekers op de website spenderen, wat ook een groot voordeel van video is. Gemiddeld blijven bezoekers nog 2 minuten extra op sites met video content.

Het is duidelijk dat video krachtig is, maar misschien is het niet duidelijk wat voor soort video’s nodig zijn op een website, dus hierbij de top drie soorten video die het fundament kunnen vormen voor de video content van een bedrijf.

Testimonial Video

Testimonials helpen om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij klanten.

Het kan zijn dat op uw website al een testimonial pagina is waarop een aantal sterke quotes van tevreden klanten staan. Maar een testimonial video geeft een bedrijf leven en authenticiteit op een manier dat tekst gebaseerde testimonials simpelweg niet kunnen. Zien en horen dat een tevreden klant over zijn of haar persoonlijke ervaring met een product of dienst praat laat een goede impressie achter bij nieuwe bezoekers en helpt de beweringen die gemaakt worden te ondersteunen.

Testimonial video’s geven uw bedrijf een unieke mogelijkheid om vertrouwen op te bouwen met mogelijke klanten en de relatie met huidige klanten te verbeteren. Bij een testimonial is de klant van een bedrijf of instantie aan het woord. Het gaat om iets langere video’s waarbij de klant vertelt over de samenwerking met het bedrijf. Er komen vaak verschillende mensen aan het woord om de verschillende kanten van een project of dienst uit te lichten. Er wordt gesproken over het probleem en de oplossing, de samenwerking en de kwaliteit van het product. Het draait om de visie van de klant op het bedrijf.

De meest effectieve video’s zorgen voor een emotionele connectie tussen het bedrijf en de klant. En uiteraard is het hebben van meer dan 1 testimonial (of meerdere sprekers in één video) het meest ideaal. Testimonial video’s kunnen als veelzijdige tool dienen: Naast het creëren van vertrouwen en geloofwaardigheid, kan het ook gebruikt worden om de functies van een product te tonen. Bovendien zijn testimonial video’s betaalbaar. Ze zijn minder duur dan andere type video’s omdat ze eenvoudiger te produceren zijn: Er zijn geen acteurs of speciale effecten nodig.

Gemiddeld zijn testimonials 30 tot 60 seconden. Echter wanneer je meerdere sprekers combineert in één video, is het prima om te lengte uit te bereiden tot bijvoorbeeld 2 minuten.

Uitleg of explainer video, ofwel ‘Hoe het werkt’ en ‘Wie wij zijn’

Laten we eerlijk zijn: Een uitleg tekst kan vervelend zijn en kan verschillend geïnterpreteerd worden en sterker nog, het wordt erg vaak niet eens (geheel) gelezen. Uitlegvideo’s, aan de andere kant, zijn duidelijk. Zo kunnen helder de voordelen en basis functies van een product of dienst uitgelegd worden, zonder dat er meerdere interpretaties mogelijk zijn.

Net als bij een testimonial video, helpt een uitlegvideo beter te verbinden met potentiële klanten door het leveren van een duidelijk bericht over wat het bedrijf voor de klant kan betekenen en waarom u gekozen moet worden tegenover de concurrent.

Uitlegvideo’s zijn een populair marketing middel geworden dankzij de betaalbaarheid en bewezen effectiviteit.

De drie grote voordelen van uitleg video’s:

  • Verhogen van de conversion rates
  • Het verduidelijken van het product of de dienst
  • Verbeteren van de sales

In het algemeen geldt dat de video’s kort en bondig moeten zijn, rond een minuut. Behalve dat, staat de explainer video open: verschillende opties zijn mogelijk gebaseerd op het budget. Bepaal een budget en kijk aan de hand daarvan de complexiteit, zoals animatie, whiteboard en live actie.

Bedrijfscultuur video

De dagen van statige corporate video’s zijn achter ons. Vandaag gaat het allemaal over de persoonlijkheid van de bedrijfscultuur en het laten schitteren van de werknemers.

Het doel van een culturele video is de menselijke kant van het bedrijf of merk te laten zien en op emotioneel niveau met de kijkers te verbinden. De culturele video’s zijn niet alleen een goed marketingmiddel, maar gaan hand in hand met HR functies, waarbij het bedrijven helpt de beste werknemers aan te trekken.

Dus wat is precies een cultuur video? Het mooie van cultuur video’s is dat er geen gedefinieerd format is; het is mogelijk om interviews met werknemers toe te voegen, team-building dagen, pranks, bloopers, alles wat op de werkvloer gebeurt kan gebruikt worden.

Bijvoorbeeld Shopify heeft een aantal cultuur video’s, zoals Hack Days en How to Draw an Owl.

De lengte van bedrijfscultuur video’s kunnen uiteenlopen, maar over het algemeen is het beste om ze onder 3 minuten te houden.

Bron: marketingprofs.com