Volgens Econsultancy heeft 93% van de marketeers in 2013, online video opgenomen in hun marketing strategieën. In feite, de ReelSEO 2013 Online Video Marketing enquete en Business trend rapport bevestigd dat 80% van de marketeers aangeven dat video marketing een positieve impact heeft gehad op hun business.

Als wij verder 2014 in gaan, zullen deze zelfde marketeers op zoek gaan naar meer manieren om meer te verdienen aan hun video marketing. De overweldigende marktleider Youtube heeft altijd de meeste aandacht opgeëist als het gaat om deze specifieke vorm van marketing. Desalniettemin is het voor marketeers belangrijk om verder te kijken dan Youtube naar andere video platforms en zelf hosting opties te overwegen om het beste uit hun investeringen te halen.

De meeste marketeers willen zonder twijfel meer video content gaan creëren.  Er zijn ook meer dan ooit veel opties en mogelijkheden om hoge kwaliteit video content te creëren op een snelle en goedkopere manier. Video promotie daarentegen is een moeilijker probleem om op te lossen. Uiteraard kunnen grote merken miljoenen bezoekers naar hun website of Youtube kanaal leiden, maar kleinere merken en ondernemingen moeten strategischer zijn om nieuwe kijkers aan te trekken en een trouw publiek op te bouwen.

In de afgelopen jaren is Youtube en video marketing uitgegroeid tot een synoniem van elkaar. Youtube was het eerste platform in deze markt, genereert het meeste verkeer en geeft marketeers krachtige gereedschappen om hun video’s te promoten.

Vanzelfsprekend kan en moet youtube niet genegeerd worden, maar marketeers die een hoger rendement willen halen uit hun video investering moeten alle beschikbare mogelijkheden overwegen.

Publiek is Koning, Maar je moet het eerst verdienen.

 Video’s hebben kijkers nodig en Youtube heeft, volgens Comscore, 159 miljoen unieke bezoekers en 13,3 biljoen views in December bereikt. Het tweede meest betrokken publiek vind je op Vimeo, dat 39 miljoen unieke bezoekers en 142 miljoen views in December rapporteert. Met zo een groot bereik is het vanzelfsprekend dat Youtube de eerste stop is om een bredere doelgroep te bereiken.

Terwijl de statistieken voor zichzelf spreken, heeft een onderzoek uit 2012 door TubeMogul aan het lichte gebracht dat de helft van de video’s die op Youtube staan minder dan 500 keer bekijken zijn. De top video’s uit 2013 zijn voornamelijk muziek clips zoals ‘What does the fox say’ en ‘Harlem Shake’, of schattige dieren filmpjes en een paar goed geproduceerde Youtube mini shows.

Te midden van de top video’s is er maar een video van een groot merk, een clip van Volvo met in de hoofdrol Jean-Claude Van Damme, maar kleinere merken zijn niet te vinden in deze lijst.

Daarom is het voor marketeers niet klaar na het uploaden van hun video’s. De aanpak die bij films werkt, ‘maak het en men zal kijken’, werkt niet bij online video. Marketeers moeten verantwoordelijkheid nemen in het creëren van eigen publiek en het controleren van het online verkeer

Argumenten tegen Youtube

Als het publiek koning is, is Youtube dan het aangewezen platform? De voornaamste klacht is dat de doelstelling van Youtube zelf niet altijd op een lijn zitten met de doelstelling van jouw bedrijf. Een voorbeeld, je kan tijd investering in het creëren van een abonnee-bestand maar Youtube geeft je geen mogelijkheid om deze abonnees te benaderen buiten het platform. Een andere klacht is dat concurrerende bedrijven de bevoegdheid hebben om advertenties of ander content gerelateerde melding rondom jouw video’s te plaatsen.

De versnelde monetarisering van Youtube heeft als resultaat dat Google het platform ziet als de beste optie voor adverteren. Google is fanatiek op zoek naar nieuwe manieren om de invloed van advertenties op dit platform te optimaliseren, bijvoorbeeld door het integreren van Google+ om klachten over het opmerkingen plaatsen te verhelpen.

4 tips om jouw eigen publiek te creëren

In 2014 is het beste advise voor content producenten om meer controle te krijgen over hun eigen publiek/kijker, en het interactief maken van jouw video marketing. Hierbij 4 tips om hiermee te beginnen:

1. Creëer jouw eigen lijst. Vraag kijkers altijd om zich te abonneren op jouw kanaal, maar ook op jouw website en social media. Dat geeft je de mogelijkheid om ook niet video content op verschillende kanalen te promoten.

2. Gebruik email om jouw content te promoten. Email blijft de beste manier om jouw publiek op de hoogte te houden van nieuw content. Tweets en posts moeten ook gebruikt worden, mar email bereikt jouw publiek beter. Probeer verschillende titels uit and meet de open rate en click rate van jouw emails.

3. Bouw aan video betrokkenheid. Stel het doel om minimal 5 opmerkingen of interacties per video te bereiken. Als je niet veel interactie ziet betekent het dat je meer aan promotie moet doen.

4. Houd het simpel voor de gebruiker. Eenmaal verantwoordelijkheid genomen voor het aansturen van publiek naar jouw content, wil je hun ervaring ook stroomlijnen. Dit kan gedaan worden door een uitleg video te plaatsen op je website of het gebruiken van een platform die je meer eigen kan maken, zoals vimeo. Om jouw eigen content heen moeten jouw producten/diensten uitgelicht worden en niet die van jou concurrent.

 

Bron ReelSEO.com