Houd de aandacht vast: Video v.s tekst
Cisco meldt dat het aantal online video consumenten zal verdubbelen tot 1,5 miljard in 2015. De voordelen van deze groei zijn overal zichtbaar. Mensen vinden het vaak fijner om op een visuele manier nieuw materiaal op te slaan in plaats van het lezen van lange, complexe teksten of productbeschrijvingen. In het Twitter-tijdperk draait alles om het snel lezen van korte teksten. Hier besteedt de consument minder tijd aan dan ooit tevoren. Echter, wanneer het om online video gaat verandert alles. In onze snel veranderende digitale wereld is online video nu de manier om uw lezers te betrekken en te binden met een bepaald onderwerp. Video marketing is een krachtig middel dat bedrijven kunnen inzetten om de betrokkenheid te verbeteren met de consument of om potentiële consumenten te interesseren voor een bepaald onderwerp. Veel kleine bedrijven en PR bureaus maken gebruik van video marketing met als doel de betrokkenheid met de consument en de click-troughs op een website verbeteren. Een onderzoek van KENEMedia toonde aan dat e-mails waarin een video te zien was heel duidelijk een verhoogde open en doorklikratio’s liet zien, met respectievelijk 5,6% en 96,38%. Een ander onderzoek dat ReelSEO heeft uitgevoerd laat zien dat 82% van de video marketeers video in e-mail beschouwd als effectief.

Omdat de belangrijkste en grote zoekmachines nu video’s ook ranken in de resultatenpagina’s kan het gebruik van online video’s in je marketingstrategie ook daadwerkelijk je vindbaarheid vergroten.

Video’s en persberichten
Naast het produceren van video’s voor public relations doeleinden is er natuurlijk het verschil, heel klein weliswaar, tussen het maken van een ‘gewone’ commercial/reclamefilm en eentje met een hele belangrijke inhoud. Als je een video boodschap koppelt aan je persbericht is het veel belangrijker om te proberen echt iets interessants aan je promotie toe te voegen dan alleen maar een heel erg technische boodschap. De makkelijkste manier om dat doel te bereiken is je af te vragen of jij nou zelf je video zou willen zien. Terwijl video tegenwoordig  onontbeerlijk is om je product te promoten, moet je je realiseren dat er al een enorme hoeveelheid informatie online beschikbaar is, dat allemaal meestrijdt om nieuwe potentiële klanten binnen te halen. Als de video niet meteen pakt of op een andere manier aandacht trekt, verliest u de kijker.

Van alle onderzoeken en informatie die beschikbaar is, is het overduidelijk dat het kijkersgedrag van de consument heel sterk neigt naar video. Dit betekent dat de vraag naar videoprofessionals steeds groter zal zijn en dat ook de kwaliteit van de videoproductie voortdurend zal verbeteren. Dit gegeven komt heel erg goed naar voren in de film Moneyball waarin nog eens goed wordt uitgelegd dat je in de wereld van vandaag je of moet aanpassen of je gaat de strijd verliezen.

Het is heel belangrijk om met alles wat je probeert te promoten altijd mee te gaan met de veranderende tijden.

Bron: ReelSEO