Video inzetten als recruiter? Wat wordt daarmee bedoeld? Video’s inzetten voor het vinden van nieuwe medewerkers is in 2021 dé nieuwe manier van recruitment. Zowel voor de recruiter als voor de kandidaat biedt video veel mogelijkheden, video’s zijn een essentieel onderdeel geworden van het gehele recruitment proces. Eén van de beste manieren om potentiële medewerkers aan te trekken is via video recruitment. Maar hoe? Clipforce zet het voor je op een rij.

De manieren waarop bedrijven nieuw personeel werven en aantrekken is de afgelopen jaren veranderd, maar bedrijven zijn echter nog altijd bezig met het creëren van een aangenaam beeld van hun bedrijf als potentiële werkgever. Voor kandidaten is het steeds belangrijker om te weten wie hun werkgever is en voor bedrijven wie hun kandidaten zijn, aangezien persoonlijkheid in plaats van competentie steeds vaker doorslaggevend is. Videorecruitment biedt de manier om je als bedrijf en kandidaat te positioneren, te promoten en je identiteit te tonen.

Employer branding

Employer branding is gefocust op het positioneren van jouw merk en het communiceren van jouw identiteit. Sollicitanten zitten niet meer te wachten op enkel droge informatie over het bedrijf of de functie, ze willen sfeer proeven en zichzelf kunnen visualiseren als onderdeel van het bedrijf. Door middel van video kan je kandidaten een kijkje geven in het bedrijf; hoe ziet het werken op kantoor eruit, wat is de werkcultuur en wie zijn er aan het werk. Het tonen van je identiteit, werksfeer en cultuur is voor bedrijven steeds belangrijker geworden, ze kunnen doorslaggevend zijn in de keuzes van kandidaten. De combinatie van geluid, beeld en snelheid maken video hét middel om een werksfeer over te brengen.

Wat zijn de voordelen?

Het gebruik van video in het recruitment proces kent verschillende voordelen. Video’s worden goed bekeken en hebben impact. Video heeft in vergelijking met enkel tekst, de kracht om emoties over te brengen en verhalen te vertellen, het maakt het recruitment proces persoonlijker.

Video’s toevoegen aan het recruitment proces vergroot je bereik. Door gebruik te maken van video bereik je ook mensen die liever naar informatie luisteren of kijken in plaats van informatie lezen. Met video kan je het verhaal van jouw bedrijf vertellen terwijl de kijker hier direct een beeld bij krijgt. Video biedt daarnaast oneindig veel mogelijkheden en is hierdoor uitermate geschikt voor recruitment, waarbij het draait om het aanspreken van verschillende doelgroepen.

Selectie via video recruitment is efficiënt en doeltreffend. Ondanks dat het niet het volledige persoonlijke gesprek vervangt is het flexibel, scheelt het tijd en geld. Video-interviews kunnen gemakkelijk opgenomen en gedeeld worden, wat ervoor zorgt dat er tijdens het wervingsproces weloverwogen keuzes gemaakt kunnen worden waarbij meerdere mensen betrokken zijn. Daarnaast kan je kandidaten via een video-interview vroegtijdig leren kennen, wat het recruitment proces kan verkorten. Dit geeft je de kans om je concurrenten voor te zijn.

Kortom, het inzetten van video recruitment is een waardevolle tool om talenten vroegtijdig aan jouw bedrijf te binden!

Neem voor meer info contact met ons op.