Clipforce steunt Stichting BIO door het maken van verschillende video’s voor het informeren en enthousiasmeren van bestaande en nieuwe donateurs.

Bio Vakantieoord

Hét vakantiepark in Nederland waar gezinnen met een gehandicapt kind sámen vakantie kunnen vieren.

Het Bio Vakantieoord is een vakantiepark gelegen in de bossen bij Arnhem voor gezinnen met een (complex) gehandicapt kind. In 2017 kwamen er ruim 1.200 gezinnen hun vakantie doorbrengen. Voor gezinnen met een gehandicapt kind is op vakantie gaan niet vanzelfsprekend. Simpelweg omdat de nodige aanpassingen en hulpmiddelen in de meeste gangbare vakantiewoningen ontbreken. Het Bio Vakantieoord geeft deze gezinnen de kans om een betaalbare vakantie te vieren in aangepaste vakantiebungalows met aanvullende toegespitste voorzieningen. Nu eens zonder dat de handicap leidend is, biedt Bio voor het hele gezin originele activiteiten om samen te lachen, te ontspannen en avonturen te beleven.

Samen op vakantie. Dat kan bij Bio.

Over Stichting Bio

Stichting Bio is in 1927 het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche. Al 90 jaar lang heeft Bio hart voor kinderen die met beperkingen door het leven moeten gaan. Bio startte zijn missie met het helpen aansterken van ‘bleekneusjes’ uit de stad. Daarna zette het zich in voor poliopatiëntjes om te revalideren. Vanaf eind jaren negentig biedt Bio vakanties en ontspanning aan een nieuwe doelgroep: gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.

Voor deze speciale groep zijn nauwelijks geschikte vakantiebestemmingen. Het volledig aangepaste Bio Vakantieoord biedt die mogelijkheid wel, op een mooie plek in de bossen bij Arnhem. Het vakantiepark heeft 17 ruime bungalows. Variërend van gezinsbungalows voor 4 personen tot groepsbungalows voor 16 personen. Elke bungalow beschikt standaard over hoog/laag bedden, een passieve tillift, een douchestoel, een douchebrancard of een badwagen en speciale zitzakken. De meeste bungalows zijn voorzien van een eigen wasmachine en -droger. Enkele bungalows hebben een eigen snoezelruimte.

Het park biedt ook speciale binnen- en buitenattracties zoals:

  • Bioscoop: geheel aangepast, zonder drempels, trappen en stoelen (!): een grote ruimte die geschikt is voor rolstoelgebruikers.
  • Manege in ’t BioBos: paardrijden heeft een positief effect op het lichamelijk en geestelijk welzijn van de ruiters. Ook hier zijn speciale tilsystemen beschikbaar en er is een aangepast opstapplateau. Ook een rit met een huifkar of mennen met een speciale menwagen behoort tot de mogelijkheden.
  • Zwembad: het zwembad is helemaal aangepast voor de specifieke doelgroep. Een aangename watertemperatuur van 33 graden Celsius, een in hoogte verstelbare bodem, verschillende tilsystemen en douchebrancards.
  • Speelpark: op het park zijn allerlei aangepaste toestellen, die ook geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Er zijn skelters en elektrische duo-fietsen. Ook is er een muziekkelder, een snoezelruimte en een kinderboerderij. In het Meetingpoint kunnen kinderen zich uitleven met computergames zoals motorrijden en dansen op een Living Surface.

Ga voor meer informatie over Stichting BIO naar www.stichtingbio.nl