Clipforce produceert verschillende video content voor Ricoh Europe. Zo ook deze animatie die het nieuwe product Ricoh e-service uitlegt en promoot.

Animatie is een veelgebruikt middel om complexe boodschappen simpel en helder over te brengen. Daarom is animatie een populaire manier onder IT en software bedrijven. Ricoh maakt als bedrijf in elektronische producten en digitale kantooroplossingen, waaronder kopieerapparaten, printers, faxapparaten, digitale camera’s, cd-r’s en dvd’s, regelmatig gebruik van animatie en video om de producten en diensten te ondersteunen. Ricoh is ook actief in dienstverlening rondom digitale documentlogistiek (repro, post, scannen). Ricoh heeft haar diensten uitgebreid met IT consultancy, om zo te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar netwerk oplossingen en digitalisering in kantooromgevingen. Ricoh is o.a. actief in de zorg sector, onderwijs, overheid, grafische markt, bij financiële instanties en binnen het MKB. Met video kunnen deze verschillende kanten van het bedrijf helder worden uitgelegd, binnen de herkenbare huisstijl van het bedrijf, zodat er op een effectieve manier gebruik gemaakt wordt van de waardevolle video content.

Clipforce produceerde deze animatie voor alle europese landen waar Ricoh actief is, denk daarbij aan onder andere Spanje, Frankrijk en Duitsland.