Terwijl NewFronts 2014 zijn einde nadert, presenteert gastheer IAB onderzoeken die beweren dat het gebruik van originele digitale video content bij volwassen in Amerika met 15% is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Rond de 52 miljoen volwassenen kijken naar originele video content elke maand, waarbij de mogelijkheid om een eigen kijkschema te kiezen een belangrijke drijfveer is voor vele kijkers.

Het onderzoek heeft 1100 online video content consumenten gevraagd om de kijkgewoonten te peilen van de moderne Amerikaan. Online TV, online video en originele digitale video content zijn allen geanalyseerd om een goed beeld te krijgen van wat kijkers aantrekt. Ook activiteiten op Social Media zijn meegenomen in het onderzoek, zo kwam uit het onderzoek dat 25% van de kijkers die originele content bekijkt, deze “shows” daarna ter discussie bracht op verschillende sociale platforms, in tegenstelling tot kijkers van prime-time tv shows waarvan maar 15% actief twitterden over de aflevering die bekeken werd.

Het onderzoek is gericht op het indentificeren van de grootte van de markt voor professioneel geproduceerde video content versus amateur content, en gerelateerd aan TV of film content. IAB wilde ook het gedrag en de gewoonten van kijkers van online video vaststellen in tegenstelling tot het meer relaxte TV kijkgedrag.

Belangrijkste resultaten van het onderzoek.

  • Circa 52 miljoen Amrikanen van 18 jaar of ouder kijken maandelijks originele digitale video – een toename van 15% (45 miljoen) in vergelijking met een jaar geleden.
  • 4 van de 10 jong volwassen, tussen de 18-34 jaar, kijken naar originele content elke maand. Een toename van 25% in een jaar. Origenele content wordt meer bekeken door mannen dan door vrouwen.
  • 28% van de volwassenen in Amerika kijken online video content van TV maandelijks, 31% van deze groep kijkt amateur content.
  • TV en originele digitale video worden gezien als invulling van verschillende niches. Originele digitale video wordt geassocieerd met een gevoel van controle die kijkers niet vinden bij TV.

Minuten die per dag worden besteed aan het kijken van Online Video 

Een gemiddeld persoon, (tussen de 18 en 64 jaar oud) besteedt rond de 23 minuten per dag aan het kijken van video op het internet. Dit is 12% van een gemiddelde dag. Dit bevat alle types video content die er zijn.

online-minutes-per-day-video-consumption-606x315

Hoe vinden kijkers de video content die zij willen kijken?

Het IAB onderzoek bevestigt hoe belangrijk mond-op-mond reclame kan zijn bij het selecteren van het soort videos die iemand wilt kijken. 51% van de ondervraagden geeft aan dat zij een online video, online TV show of een amateur video hebben bekeken omdat deze is aanbevolen door iemand anders. Maar hebben we het hier dan wel over mond-op-mond reclame, face-to-face, social media buitengesloten , of is hier sprake van een overlap? Ik verwacht van niet, omdat zij een andere stream gebuiken voor social media zoals Facebook en Twitter. Interessant is wel dat advertenties voor 29% van de aanbevelingen zorgen en zoekresultaten voor 22%.

how-are-viewers-finding-video-content

Wie kijkt wat en op welk apparaat?

De laptop/PC is nog steeds het meest gebruikte apparaat voor het kijken van Online Video, alhoewel er een aanzienlijke toename is in het gebruik van internet verbonden apparaten zoals , SMART TV, smartphones en tablets

devices-online-video-content

Originele video content en social media

Als wij het hebben over content over de verschillende social media kanalen, lijkt het erop dat originele content zich meer leent tot betrokkenheid dan traditionele TV content. 52% van de ondervraagden bevestigt dat zij eerder geneigd zijn om te delen en praten over originele content dan over TV content. Maar 38% van de ondervraagden geeft aan dat zij prime-time TV content willen delen of erover willen praten op social media.

digital-video-content-and-social-media-2014

 

Bron: ReelSEO.com