Nu Amazon haar video platform beschikbaar gesteld heeft voor meer publishers, zien een aantal YouTube netwerken en makers dollar tekens.

Het nieuwe, zelf bedienende programma Amazon Video Direct, staat video makers toe om direct via Amazons video platform te distribueren. Het programma zou een zegen moeten zijn voor YouTube netwerken die worstelen om een inkomen buiten YouTube te generen, waarbij YouTube 45% opeist van de opbrengsten van de advertenties. Deze termen hebben het lastig gemaakt voor de zogenaamde ‘multi-channel networks’ om een stabiele business te creëren waarin ze alleen op YouTube en de advertentie opbrengsten rekenen.

“Geen MCN kan alleen op YouTube overleven,” zei Steven Oh, hoofd operating voor The Young Turks. “Het is simpelweg waar dat het geld dat je verdient aan advertenties verkopen op YouTube niet genoeg opbrengt om een business overeind te houden.”

Het is een grote reden waarom deze netwerken – en zelfs prominente individuele YouTube sterren – extreem gefocust zijn op het lanceren van nieuwe platformen. Met Amazon Video Direct, indien content eigenaren hun video’s gratis aanbieden, ontvangen de makers 55 procent van de advertentie opbrengst – hetzelfde als op YouTube. Maar op het gebied van abonnementen, zullen content makers 15 cent per gestreamd uur in de VS ontvangen en zes cent in andere landen waar Prime beschikbaar is. Amazon zal de opbrengst gelijk verdelen uit verkopen en aankopen.

Een hoop

[YouTube netwerken] hebben stilletjes en niet zo stilletjes hun businessmodellen verplaatst naar content creatie en IP generation, in plaats van alleen met talent management,” zei Jason Kirk, hoofd bij Zefr. “De mogelijkheid om content te creëren en dat er plekken zijn als Amazon, YouTube en Go90 voor distributie en dat er daar ook nog geld mee te verdiend kan worden, helpt ze alleen een sterkere business te bouwen.”

Amazon kan schaal bieden. De website bereikte volgens comScore 165.1 miljoen unieke bezoekers in de VS deze maart. Terwijl Amazons desktop video publiek klein is – 2.9 miljoen unieke video kijkers – vindt een significante meerderheid van de video consumptie plaats door middel van mobiel en connected TV applicaties. Amazon claimt dat Prime ‘tientallen miljoenen’ abonnees heeft.

Maar anders dan Facebook, dat YouTube in haar vizier gezet heeft door video een voordeel te geven in haar algoritme, is het mogelijk bij Amazon al inkomen te generen vanaf het begin. Programma partners hebben vier distributie mogelijkheden: ze kunnen hun content beschikbaar maken op Amazon’s Prime abonnementen dienst; een add-on abonnement kopen binnen Amazons ‘skinny bundle’, dat TV netwerken als Showtime en Tarz bevat; content beschikbaar maken voor aankopen of verhuren; of het gratis beschikbaar maken en een deel van de advertentie opbrengsten ontvangen.

Extra monetaire stimulansen zijn onder andere een maandelijks fond van 1 miljoen dollar, gereserveerd voor programma partners van Amazon. Volgens de voorwaarden zal Amazon content eigenaren betalen uit dit fonds op basis van de top 100 Amazon Video Direct titels uit de Prime Video.

Met dit alles samen, heeft Amazon echt potentie en de middelen om te concurreren met YouTube en Facebook op de manier waarop het concurreert met Netflix voor films en TV shows, maar het is geen garantie.

“YouTube is lastig om mee te concurreren in sommige opzichten,” zei Kirk. “Een hoop mensen rekenen met het aantal views [op Facebook], maar niemand heeft een echt business model voor de bestanddelen op de manier waarop YouTube dit heeft gecreëerd.”

Met Video Direct, hopen Youtube netwerken dat Amazon de volgende is die een business model bouwt vergelijkbaar met YouTube.

“Het kan een goed winstmodel zijn. Het is alleen afhankelijk van hoe zij besluiten het te profileren,” zegt Sarah Passe, vice president business development bij Kin Community. “Als het winstgevend blijkt te zijn, gaan wij meer middelen daarheen sturen; als het niet zo is, zal het nog steeds een goede brand-awareness zijn.”

Bron: digiday.com