‘Content Marketing’ is een van de meest gebruikte zinnen in de marketing branche deze dagen, er is geen twijfel over mogelijk dat een goed onderzochte contentpublicatie en distributiestrategie de basis is voor vele succesvolle B2B campagnes.

Welke kanalen gebruiken marketeers om hun content te publiceren en delen, en wat verwachten zij terug van deze investering?

Brightcove, in samenwerking met de CMI en MarketingProfs, onderzocht dit bij B2B marketeers in Noord Amerika voor de ‘B2B Content Marketing: 2015 Benchmarks, Budgets en Trends onderzoek’. Onder de bevindingen, wijst het rapport ons op de populariteit van video content als een lead generator en ook als een middel om merk zichtbaarheid te vergroten. 76% van de ondervraagden geeft aan dat het de belangrijkste factor is in hun marketing strategie. Het rapport concludeert dat video een van de meest belangrijke factoren is bij strategische content marketing.

B2B Content Marketing 2014: Hoogtepunten van het onderzoek

  • 72% van de B2B maketeers gebruikt Youtube voor het publiceren van video content
  • 70% van de B2B marketeers creëert meer content dan in 2013
  • 42% van de marketeers bevestigt dat zij meerdere keren per week of dagelijks nieuwe content hebben gepubliceerd
  • Naamsbekendheid en lead generation zijn de top redenen voor het creëren van content.

76% van B2B gebruikt video content marketing

76% van de ondervraagden geeft aan dat zij een vorm van video gebruiken voor hun content marketing, 60% hiervan zegt ook dat dit enorm effectief was. Social Media regeert als het aankomt op het distribueren van de content, 92% kiest voor deze kanalen. Het onderzoek maakt niet duidelijk of deze 76% het distribueren van video als een afzonderlijke marketing activiteit zien of dat zij hun video’s publiceren op social kanalen, invoegen in hun nieuwsbrieven, blogs en/of white papers.

Marketeers gebruiken gemiddeld 6 social media kanalen, (inclusief Youtube), allen video content ondersteunend, maar ook andere media waar content succesvol geïntegreerd kan worden, zoals artikelen en persberichten.

Video Content Marketing

Youtube, Vimeo effectieve distributie platforms voor B2B merken.

video content marketing

Na LinkedIn, Twitter en Facebook, geeft 72% van de ondervraagden aan dat zij Youtube kiezen als video platform voor het delen van content ten behoeve van Lead Generation en merk zichtbaarheid.

38% zegt dat zij Youtube als social media platform gebruikt om binding te zoeken met potentiële klanten, hiervan zegt 48% dat zij gelooft dat Youtube hierin effectiever is dan Facebook, Pinterest en Google+. Dit is erg bemoedigend, aangezien Youtube een social media netwerk is, om succesvol te zijn op deze site moet u actief zijn. Merken kunnen Youtube niet als een soort Dropbox behandelen en verwachten dat de potentiële doelgroep automatisch op hun kanaal gaat komen. Zij moeten manieren vinden om hen te bereiken, interactie zoeken, en de content produceren die zij willen zien. De meest effectieve methodes zijn How-To en informatieve video’s.

Maar 20% deelt zijn video content via Vimeo, en alleen 9% gebruikt vine als een B2B lead generator

Belangrijkste Reden voor Content marketing in 2014.

video content marketing

 

Bron: ReelSEO.com