Een nieuw onderzoek toont aan dat video een buitengewoon positief effect heeft op consumenten bij het aanschaffen van producten/diensten, en in het stimuleren van merk herkenning en betrokkenheid. 73% van de ondervraagde bevestigen dat zij eerder een product kopen of zich aanmelden voor een dienst wanneer zij een merk video hebben bekeken die het product of dienst uitlegt. Maar daar blijft het niet bij, video speelt ook een grote rol in het verder onderzoek doen naar een merk, het vergelijken van producten tijdens het shoppen en in informatie vergaren na een aankoop.

Het onderzoek, van online video creatie website Animoto, geeft ook aan dat 58% van de ondervraagde een merk die online video produceert betrouwbaarder is dan een merk die dat niet doet.

Hoogtepunten van het Onderzoek

  • 96% van de ondervraagde consumenten vinden video’s behulpzaam bij aankoop beslissingen online.
  • 71% van de ondervraagde consumenten bevestigd dat na het bekijken van een bedrijfsclip zij een positief gevoel over het merk, dienst of bedrijf overhouden.
  • 73% van de consumenten zijn eerder geneigd tot overgaan op een aankoop na het bekijken van een video die het product of dienst uitlegt.

Het Effect van Video op consumentenomzet.

Van de 1000 ondervraagde voor dit onderzoek heeft 96% aangegeven dat video nuttig was tijdens het beslissingsproces voor een online aankoop. Andere statistieken zijn ook hoog inzake het gebruik van video om producten of diensten te vergelijken, 93% bevestigd dat zij online content op deze manier gebruiken. 87% vonden bedrijfsvideo’s nuttig om verder onderzoek te doen naar  de producten en/of diensten die een zelfde bedrijf of merk aanbiedt. En 93% van de consumenten gebruikte video na hun aankoop om instructies of handleidingen te bekijken.  Alhoewel het een relatief kleine steekproef is, is het percentage van de ondervraagde dat aangeeft dat zij merk video’s gebruiken om zich te informeren en begeleiden voor, tijdens en na de aankoop enorm bemoedigend.

artikel

Video voorkeuren van consumenten.

83% van de ondervraagde bevestigd dat de ideale lengte voor een verkoop- of bedrijfsclip 5 minuten of minder is.

Op het gebied van bedrijfsvideo’s willen respondenten meer content zien over elektronica (57%), restaurants (39%), reizen (34%) en sporten/fitness (33&). 42% wil graag meer beschrijvende of demonstratieve content zoals een 360 graden beelden van een product.

artikel 2

De meest gedeelde soorten video content.

Video speelt een grote rol in het leven van consumenten, maar liefst 94% van de ondervraagden kijkt minstens een keer per week online video op een PC, en 76% van de smartphone bezitters bekijkt minstens een keer per week online video op een van hun mobiele toestellen.  Kijkers houden van het delen van content dat zij zelf hebben gezien, helemaal wanneer de video zelf de ‘delen’ optie heeft (80%). Wat nog meer bemoedigend is, is dat 89% van video kijkers geneigd zijn een video te delen wanneer deze educatief is. En 86% wil een video delen wanneer zij daartoe aangespoord worden door een promotie of korting.

artikel3

Source: ReelSEO.com