65% Zoekresultaten US Komt Video Tevoorschijn

Iedereen die sinds 2007 Google gebruikt om iets op te zoeken is bekend met de Universal Search Result functie, ook bekend als ‘gemengde resultaten’, de tool die Google gebruikt om verschillende resultaat lijsten weer te geven voor een zoekopdracht. Of het nou om afbeeldingen, nieuws of shop resultaten gaat, of video’s. Allemaal gebaseerd op de sleutelzin en de intentie achter deze.

Niet elke zoekopdracht zal Universal Search Results triggeren, maar nieuw onderzoek van Searchmetrics stelt dat 85% van de zoekopdrachten in Amerika dit wel doen, waarbij video content in 65% van de gevallen verschijnt en 54% hiervan zijn resultaten van Youtube.

Hoogtepunten van het Onderzoek: Universal Search Results voor Google U.S. Onder de verzamelde data in het Searchmetrics Onderzoek “Universal Search Integrations in Google.com Search Results for 2013“, leren wij dat:

  • Video’s verschijnt bij 65% van de Universal Search Results bij Amerikaanse gebruikers
  • 54% van die video’s zijn Youtube resultaten
  • Afbeeldingen zijn de meest populaire resultaten bij zoekopdrachten, rond 45% de tijd.

Youtube domineert nog steeds Google Universal Results voor Video

Het is geen verassing dat Google’ Youtube de hoofd leverancier is van video content bij de gemengde resultaten. Naast het feit dat het eigendom van Google is, vertrouwd Google Youtube’s algoritmes om het juiste resultaat te geven voor elke zoekopdracht. Als het voor Youtube werkt, is Google er van overtuigd dat hetzelfde resultaat ook zal werken voor gebruikers die zoeken op in de hoofd zoekmachine. Het onderzoek stelt wel dat Youtube delers zijn afgenomen ten opzichte van het voorgaande jaar, maar het blijft wel de grootste markt deler voor video content en de zichtbaarheid van deze; ook wanneer je al de andere concurrenten samen neemt.

1 Video Ranking per aanbieder: Youtube vs de rest In Amerika,gemiddeld genomen, is het eerste video resultaat van een zoekopdracht die Universal results toont een youtube video. Youtube video staan twee posities hoger dan de eerste video van een concurrent.

2

Universal Search: alle verticals Searchmetrics onderzocht alle verticals binnen de Universal Search Results voor Amerika in 2013, en bracht deze informatie samen in deze handige infographic. Meer dan ooit, is een Holistische marketing strategie nodig voor welk merk dan ook, die de kans wil hebben om boven een Google gebruiker te verschijnen. Dus denk na over hoe video content geintegreerd of hergebruikt kan worden.

3 Bron: ReelSEO.com