Weet u dat 60% van de Amerikaanse marketeers gebruik maakt van videobeelden in hun e-mailcampagnes? Dit is een verrassend hoog percentage, zeker gezien het feit dat men de feitelijke video (boodschap) niet mee kan sturen in de berichten. Dit is het resultaat uit het business video marketing enquête onderzoek uitgevoerd door de Web Video Marketing Raad.

Het percentage van 60% is gestegen ten opzichte van het jaar ervoor toen het percentage op 52% lag. Daarnaast is uit de enquête gebleken dat 26% van de marketeers er over nadenkt om in de toekomst video te gebruiken in hun emailcampagnes.

Aangezien er bijna geen e-mailpartners of internet service providers zijn die het ‘embedden’ van video direct in een e-mail ondersteunen, zijn de marketeers gevraagd hoe zij video in e-mail toepassen. Een meerderheid van 51% geeft aan een link in de e-mail te plaatsen met de verwijzing naar een videoplatform of website waar de video te bekijken is, 24% verwijst in de e-mail naar een video-speler, 4% verwijst naar een pagina op een videosharing netwerk en 3% plaatst een GIF met animatie in de e-mail.

Alhoewel marketeers inventief moeten zijn wat betreft het toepassen van video in een e-mailcampagne, beoordeelt 34% van de respondenten video e-mailmarketing als zeer effectief. 48% gaf aan video e-mailmarketing enigszins effectief te vinden. Dat is een lichte daling ten opzichte van het voorgaande jaar. De Web Video Marketing Raad denkt dat dit komt doordat de nieuwigheid van e-mailmarketing afneemt. Toch geeft meer dan 60% van de respondenten aan dat de krans groter is dat er een aankoop wordt gedaan wanneer er video in een e-mail zit.

Survey3

Bron: Onlinevideo.net