27% van de consumenten bekijkt online video nu al op mobiele apparaten, in 2016 zal dit aantal verdubbelen, wanneer rond de 50% van de consumenten een mobiel apparaat gaan gebruiken om clips te bekijken.

En, volgens het onderzoek van Ooyala ‘Q2 2014 Global Video Index Report’, hoe groter het scherm hoe beter, zegt de kijker. Als het aankwam op het bekijken van online video in het tweede kwartaal van 2014 gebruikte de consument verschillende bronnen, afhankelijk van de lengte van de video die zij willen bekijken, 45% van de video’s die op een mobiel apparaat zijn bekeken waren korter dan 6 minuten, maar langere content bekeken wij op grotere schermen zoals een tablet of een connected TV.

Tablets zijn het gekozen apparaat bij het kijken van video’s tussen de 30 en 60 minuten, 50% van kijkers doet dit op connected TV’s.

Hoogtepunten van het onderzoek

  • 81% van de consumenten kijken video’s die langer zijn dan 10 minuten op hun connected TV’s, 65% bekijkt hier video met een lengte van minimaal 30 minuten.
  • Mobiele video views zijn de afgelopen twee jaar met 400% gestegen.
  • Op een tablet spenderen kijker 23% van hun tijd aan kijken van video met een lengte van tussen de 30 en 60 minuten.
  • Kijkers spenderen 40% meer tijd aan het kijken van video als het heeft geregend
  • 45% van de bekeken video’s op mobiel zijn korter dan 6 minuten.

Mobiel video groeit met 400% in 2 jaar

Ooyala benadrukt het feit dat mobiel video kijken zich meer dan verdubbeld heeft in de afgelopen 12 maanden, een toename van 127%, wat meer dan 27% is van alle online video kijkers. Wat nog indrukwekkender is, een groei van 400% in maar 2 jaar.

video views

Ooyala citeert ook Cisco, die voorspellen dat online video 69% van al het internet verkeer zal omvatten in 2018, en duidt aan dat met de betere band breedte, steeds meer betaalbare en innovatieve apparaten deze stelling op de juiste koers is.

Video Lengte en Multi scherm beleving

In het tweede kwartaal van 2014, was het aandeel voor het kijken van video met een lengte van 10 minuten 81% voor connected TV, 70% voor tablets, 62% voor desktop computers en 49% voor smartphones.

Connected Tv bleef ook het gekozen apparaat voor video’s langer dan 30 minuten bij 50% van de kijkers. Video met een lengte van minimaal 60 minuten werden door 19% van de kijkers op een tablet bekeken, 9% op een smartphone en 8% op een computer.

Korte video’s, tussen de 1 en 3 minuten, zijn het meest afgespeeld. Ongeacht waar deze bekeken zijn door de consument.

video views

Regenachtige dagen en het effect op het kijkgedrag

Ooyala keek ook naar wat voor invloed weersomstandigheden op het kijkgedrag hebben.

Niet verwonderlijk, 40% van de kijkers bracht meer tijd door met het kijken van video op een computer op een regenachtige dag. Echter, als het weer mooi en zonnig was, keken consumenten 6x zoveel video content op hun mobiele apparaten.

video views

Bron: ReelSEO.com