1. We staan aan de Vooravond van het Online-Video Tijdperk

72% van marketeers investeert de komende jaren vooral in video. Vroeger was een videonog een leuke bijkomstigheid op je website, tegenwoordig is het een ‘hygiëne-factor’ zegt Walter Hueber. Vroeger draaide het internet vooral om tekst, en werden plaatjes als ‘kinderachtig’ gezien. Dat is tegenwoordig wel anders. Volgens Edwin Korver gaan we eenzelfde soort fase tegemoet met video. Binnenkort ligt de basis van je website bij video en niet bij tekst of plaatjes, zegt Edwin Korver.

2. Video is altijd Geschikt

Er is geen product, merk of bedrijf dat niet geschikt is voor video. Producten kun je laten zien, diensten kun je demonstreren en niet zichtbare concepten of ideeen kun je toch visualiseren door middel van interviews, animaties en graphics. Wij mensen zijn visuele wezens, en video is een uitstekend middel om daar goed op in te spelen. Als consumenten de keuze hebben, bekijken ze liever een video dan dat ze tekst lezen. legt Walter Hueber uit.

3. Video is goed voor SEO

Als je hogerop wilt komen in de Google-zoekresultaten, is het maken van een video perfect. Renato van Bloemenhuis legt uit hoe je op de eerste pagina in zoekresultaten kunt komen rond 2:25. Uiteraard zijn er veel meer SEO-trucs die ik niet in deze korte video kan bespreken. Dit interview met Jeremy Vest staat boordevol SEO-tips voor YouTube-video’s.

4. Video is niet duur en Toegankelijk

Er is de afgelopen jaren ontzettend veel veranderd op het gebied van video-technologie, productie en marketing. Productiemateriaal is een stuk goedkoper geworden en bandbreedte is geen probleem meer. Een reguliere korte video hoeft tegenwoordig niet meer te kosten dan 1000 tot 1500 euro. Combineer een goede productie met de juiste marketingkennis (gemiddeld een paar honderd euro voor YouTube- en social media- marketing) en je bent al een heel eind op weg om de juiste mensen jouw video te laten zien.

Bovendien kun je met video precies zien hoeveel mensen je video hebben gekeken, wanneer dat was, hoe ze op je video kwamen, hoe lang ze bleven kijken en of ze hebben doorgeklikt. Het is dus ook nog eens ontzettend meetbaar.

5. Videomarketing Werkt

Wij mensen zijn visueel ingestelde wezens. 60% van de consumenten kijkt liever een video dan dat ze een tekst lezen. En 80% van consumenten is eerder geneigd een product te kopen na het zien van een productvideo (Cisco, 2011). Met andere woorden: video werkt!

 

Bron: Frankwatching.com