Dit jaar is “Het jaar van de Video Marketing” genoemd, waarin bedrijven nieuwe, inventieve manieren vinden om het medium te gebruiken om klanten te bereiken. Video’s vallen op op social media en geven klanten een snel overzicht van een product zonder ze te overvallen met tekst. In minder dan dertig seconden kan een klant de informatie die hij nodig heeft over een bedrijf krijgen met een korte, visueel aantrekkelijke video.

Dankzij ontwikkelingen in technologische tools, is het gemakkelijker dan ooit om leuke video’s te creëren voor weinig geld. Hoewel het steeds gemakkelijker wordt om video content te creëren, is het nog steeds belangrijk zorgvuldig een strategie te bepalen voor de videomarketing om het meest uit de content te halen. Hier zijn vijf punten die een videomarketing strategie zouden moeten bevatten.

Maak een schema voor het publiceren van video content 

Net als dat tweets en Facebook posts gepland worden om constant door te lopen, is het ook voor de video marketing nodig om een doorlopend plan te hebben. In plaats van steeds één video te plaatsen over een nieuw product, moet men de campagne zien als een serie. Wat voor verhaal kan verteld worden in meerdere delen verspreid in een aantal posten en weken?

Wanneer bepaald is wat voor content de video’s gaan hebben, maak dan een schema. Spreid de video’s gelijk uit, time ze zo dat ze opbouwen naar bijvoorbeeld een product lancering of een evenement. Ga door met het maken van strategieën voor nieuwe video campagnes dat het merk fris in de gedachtes van klanten houdt lang na de datum van het lanceren.

Korte Video’s

Sociale media heeft de manier waarop gebruikers online met elkaar communiceren veranderd, met korte, beknopte uitspraken die langere vormen van content overstemmen. Micro-video applicaties maken video’s korter dan 10 seconden, wat de video’s ideaal maakt voor sites als Twitter en Instagram. Met dit format kunnen klanten snel een bericht bekijken terwijl ze door hun sociale media feed scrollen. Merken kunnen snel en bericht uitzenden dat door een groter publiek gezien wordt, vooral op Vine en Facebook, waar ze automatisch afspelen terwijl de gebruiker erlangs scrollt.

Tutorials en Tips

Een manier om met klanten te verbinden is door tutorials te plaatsen die relevant zijn in het veld van het bedrijf. Hoewel het misschien lijkt alsof er dan te veel van de bedrijfsgeheimen weggegeven worden, wordt het bedrijf vooral neergezet als een expert van het onderwerp, wat ertoe leidt dat kijkers meer over het bedrijf willen weten. Een salon kan bijvoorbeeld styling tips geven en een marketing bedrijf kan een serie maken over hoe een merk het best online opgebouwd kan worden, aan de hand van de laatste social media trends.

Met tutorials is het gemakkelijk een serie te maken. Bijna nooit wordt er slechts één how-to video gepost. Wanneer nuttige tips gedeeld worden, zullen klanten terugkomen om de nieuwe video uit de serie te bekijken.

User Generated Content

Een zelfs nog betere manier om met klanten te verbinden, is door ze zelf achter de camera te zetten. User-generated content heeft een grotere kans om een reactie op te roepen dan content gemaakt door een bedrijf. In plaats van uren te besteden aan het bedenken van een script en het produceren van een krachtige video, is het ook mogelijk een klant uit te nodigen om een video van hemzelf te maken. Bied een prijs aan voor de klant die het beste het gebruik van een product laat zien. Hierop kunnen veel reacties verwacht worden. Het beste van klant-gecreëerde content is dat het de passie van andere mensen voor het product laat zien. Wanneer potentiële klanten dat zien, zullen ze willen weten waar alle opwinding om gaat en het product eens willen uitproberen.

Call to Action

Een fout die veel marketeers maken is het maken van een goede video zonder call to action toe te voegen. Klanten vinden het bericht misschien leuk om te zien, maar als ze geen idee hebben wat ze erna moeten doen, is al het harde werk voor niets geweest.

bron: forbes.com