De zomer is in volle gang! Dit is dé periode om een product of dienst op een positieve manier neer te zetten. Online video is hier het perfecte middel voor. Ieder jaar komen er weer nieuwe zomertrends voorbij. We houden jullie graag op de hoogte van de laatste trends. Ook geven we vier tips die kunnen helpen bij het maken van zomerse video content.

Maak zomerse content

De eerste en misschien wat voor de hand liggende tip is; maak vrolijke, zomerse content! Speel in op het zomergevoel met vrolijke kleuren, zonnige shots en bijbehorende muziek. De consument is in deze periode vatbaar voor dit soort visuele content en uit onderzoek blijkt ook dat consumenten meer geld uitgeven met goed weer.

Nu hoeven jullie niet direct te vervallen in de BBQ cliché’s, er is veel meer mogelijk! Denk ook eens aan het gebruik van animaties, identificeer een product met een vakantiebestemming (zoals Coca Cola), organiseer een leuke winactie (zoals Haribo) of geef vakantietips die betrekking hebben op een product of dienst. Nog twee voorbeelden van sprekende online video content voor zomer 2017:

       

Deze ‘holiday hacks’ video maakte wij onlangs in opdracht van Etos.
Een goed voorbeeld van zomerse content in de vorm van vakantietips:

Dit soort content doet het erg goed wanneer consumenten op social media in de vakantiesfeer zitten en het draagt bij aan de likeability van een merk.

Experimenteer met nieuwe filmtechnieken

Wanneer het wat rustiger is op kantoor geeft dit de mogelijkheid om eens te experimenteren met nieuwe apparatuur en filmtechnieken. Als maker is dit natuurlijk interessant, maar ook opdrachtgevers kunnen hier inspiratie uit halen! Drone shots werken het best met lekker, zomers weer. In deze video vinden jullie tips voor drone fotografie, maar deze zijn ook goed toe te passen op video. In onze ogen een top toevoeging op zomer content. Vooral onderwerpen als industrie, wonen en groene energie lenen zich bijzonder goed voor drone shots.


Bron: NoFilmSchool

Haak in op zomertrends

Een andere leuke manier om in contact te blijven met de consument tijdens zijn vakantie, is door in te springen op online zomer trends. Eerdere jaren was er sprake van ‘hotdog legs’, een trend waarin de vraag was of iemands gebruinde benen te zien waren op de foto of twee knakworsten.

‘Follow me to…’, een trend ingezet door een Russisch fotograaf/model-koppel en overgenomen door vele anderen over de hele wereld. De maker van de foto wordt meegenomen door iemand op de foto.

En natuurlijk de ‘Ice Bucket Challenge’, ten behoeve van ALS-patiënten.

Ook deze zomer is er weer een trend ontstaan. ‘The Watermelon dress’.  Het idee achter deze trend is vrij eenvoudig. De fotograaf houdt een strategisch gesneden watermeloen op de voorgrond van een shot waarin iemand op de achtergrond staat. Hierdoor lijkt het stuk watermeloen net een jurk. Fruitteler, voedingsfabrikant, groenteboer of diëtist? Dan is dit een leuke trend om op in te haken deze zomer.

Geen idee wat trending is op Instagram? Check dan deze lijst even voor een up to date overzicht van de populairste hashtags.

Focus op mobiele (vertical) video

Tot slot is het verstandig om deze zomer te focussen op mobiele gebruikers. Vanaf juni 2017 valt mobiel internetten in Europa binnen de Nederlandse bundel. Dit betekent dat heel Nederland mobiel te bereiken in op de camping in Frankrijk. Meer dan voorheen zullen Nederlandse vakantiegangers op hun Facebook en Instagram tijdlijn zitten terwijl ze op het strand liggen. Een goed moment om zomerse video content te presenteren op social media. Focus daarom vooral op vertical video, hét nieuwe mobiele formaat. Lees meer over dit onderwerp in ons eerdere artikel.