Wanneer je social video content gebruikt om een ​​merk of product te promoten, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de trends op sociale media. In sommige gevallen kunnen deze trends helpen een beslissing te nemen over de soorten video’s en onderwerpen die het meest effectief zijn. Ook zorgt het ervoor dat je vooruit kunt plannen en hiermee een concurrentievoordeel kunt behalen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste trends:

1. Live video

De meeste sociale mediaplatforms zijn begonnen met het ondersteunen van live video’s en de effectiviteit ervan staat buiten kijf. Live video’s hebben doorgaans een beter bereik en kunnen meer kijkers aanspreken dan normale video’s, waardoor het een trend is die zeker van invloed kan zijn op social video marketing. Facebook is koploper als het gaat om live video op sociale media. Dit jaar werd er onder andere een terugkijkfunctie uitgerold en deze week werd bekend dat ze hun eigen chips aan het ontwikkelen zijn. Deze zullen live video materiaal gaan analyseren, onder andere ter preventie van zelfmoordvideo’s. Lees hier een aantal praktische tips over het inzetten van live video.

2. Mobiele optimalisatie

Elk jaar neemt het aantal mensen dat social video content bekijkt met mobiele apparaten steeds verder toe.  Als gevolg hiervan zijn er talloze trends verbonden met mobiele optimalisatie die in staat zijn om de betrokkenheid van video’s te verbeteren. Wil je mobiele optimalisatietrends gebruiken om social video content te verbeteren? Dan kan je het beste beginnen met het gebruik van mobielvriendelijke beeldverhoudingen, zoals vierkant (1:1) of verticaal (9:16). Een ander punt van aandacht is dat je rekening moet houden met het feit dat video’s worden bekeken op kleinere schermformaten. Hierdoor zijn bepaalde details mogelijk niet zo zichtbaar.

Een voorbeeld van verticale en vierkante social video content die we maakten in opdracht van Beemster Kaas en ABN AMRO:

   

3. Korte video’s

Een andere trend die social video content opnieuw heeft gedefineerd is een verschuiving naar korte video’s die doorgaans 15 tot 60 seconden lang zijn. Deze trend is nog steeds een belangrijke factor op social media, omdat korte video’s over het algemeen een hogere betrokkenheid hebben. Nu wil dat niet gelijk zeggen dat alle video’s kort moeten zijn. De ‘beste’ lengte voor video’s kan enigszins variëren, afhankelijk van het platform, het publiek en het type video. Lees er meer over in dit artikel dat we eerder schreven.

4. AR en VR content

Een trend die social video content in de toekomst zal vormgeven, zijn video’s ontworpen voor een AR- of VR-ervaring. Sommige soorten VR-gerichte inhoud, zoals 360-graden video’s, zijn al in populariteit gestegen en worden steeds beter ondersteund door verschillende platformen. Ondanks dat AR en VR nog niet helemaal de juiste basis hebben gevonden, investeren de meeste sociale mediaplatformen er wel sterk in. Het is hierdoor een trend die je moet helpen plannen te maken voor de toekomst en voorop te blijven lopen.

Bekijk hier een aantal  van onze voorbeelden van social video content en neem voor meer informatie contact met ons op.

Bron: Digital Information World
Afbeelding: Animoto