Wat is 360 Graden Video?

360 graden video is een nieuwe technologie dat de mogelijkheid biedt om interactieve video’s te maken. Door middel van navigatie binnen de 360° video, krijgt de gebruiker het idee alsof hij de camera in eigen handen heeft. Oneindig nieuwe mogelijkheden ontstaan door deze nieuwe manier van filmen. Je kunt de wereld bekijken vanuit elk perspectief!

Hoe werkt het?

Om 360 graden video’s te ontwikkelen wordt er gebruik gemaakt van 6 camera’s. De camera’s hebben een fish eye lens en worden in een camera houder geplaatst. De camera’s moeten in precies dezelfde hoek worden geplaatst om het totale gebied te overlappen. De 6 afzonderlijke video’s worden verwerkt tot één geheel. De video biedt hiermee de mogelijkheid om te zien wat er aan de voorkant, achterkant, links, rechts, boven en beneden gebeurt. Vervolgens wordt de video gesynchroniseerd om het geluid en de video kloppend te krijgen om een 360° ervaring te kunnen beleven. Dit komt overeen met een fulldome video of panorama foto. Met behulp van de laatste technologie van hard- en software is navigatie binnen de video mogelijk. De video’s kunnen worden bestuurd met de muis of het toetsenbord en geeft de gebruiker de mogelijkheid om actief deel te nemen.

De 360 graden video helm is een nieuwe gadget om zelf 360° video’s te filmen. Het geeft je de mogelijkheid om meer te zien dan jijzelf kan waardoor je niets zult missen. Op de helm is er ruimte voor 18 kleine camera’s, zoals de GoPro. Door middel van een afstandsbediening zijn de camera’s te bedienen. Eigen avontuurlijke ervaringen zijn te filmen vanuit elk perspectief en kan worden gemonteerd tot een indrukwekkende video.

Hoe toe te passen?

Deze nieuwe technologie biedt nieuwe mogelijkheden om video in te zetten. Denk aan een event, concert, expositie, toerisme, hotels, gebouwen of steden en natuurlijk sport evenementen. Met interactieve video’s kan je je kijkers meer betrekken bij je bedrijf. Van achter de computer kan de kijker een impressie krijgen van het interieur van een hotel, of een concert meemaken vanuit het publiek. Het is een unieke en moderne mogelijkheid om indruk te maken met video. Op YouTube is het mogelijk om 360 graden video’s te uploaden. De video’s kunnen daardoor bekeken worden op de PC of MAC maar ook op een smart phone. Door je telefoon te bewegen kan je het perspectief veranderen terwijl de video speelt.

YouTube Creator Blog