2015 was het jaar dat de al populaire online video nog veel meer uitbreidde: Iedereen, van content marketeers tot internet gebruikers en sociale netwerken hebben een sprong gewaagd in de wereld van video. Deze infographic van Orchestrate laat de impact van video dit jaar en de mogelijke gevolgen voor volgend jaar zien.

De infographic benoemt 2015 tot het jaar van de video marketing, en terecht. Orchestrate wijst erop dat 70 procent van B2B marketeers gezegd hebben dat video online publiek kan betrekken en converteren en 87 procent van de online marketeers maken op dit moment gebruik van video content. Een verstandige beslissing aangezien 85 procent van het internet publiek online video kijkt.

Deze vraag van de consument naar video is vooral nuttig voor een marketing campagne tijdens de zoektocht van de consument. Volgens de infographic komt 46 procent van de kijkers in actie na het zien van de video, klikt 96 procent van de kijkers op de link na het kijken van de video content en koopt 64 procent van hen producten van een site na het zien van gerelateerde video content.

De toekomst van online video ziet er goed uit. Voor 2016 wordt voorspeld dat het aantal online video gebruikers op 1,5 miljard wereldwijd zal zitten, en in 2017 zal 69 procent van het internet gebruik door de consument video gerelateerd zijn.

 

Rise-of-Video-Marketing-Motion-Action