Elk jaar zien wij nieuwe creatieve trends ontstaan. In de afgelopen jaren zagen wij stunts en grappen naar de voorgrond treden. Maar in 2014 hebben kijkers duidelijk gemaakt wat zij willen zien. Namelijk, zoveel mogelijk tranentrekkende video’s als merken kunnen produceren.

De start van deze trend zagen wij vorig jaar toen Dove de ‘Real Beauty Sketches’ video uitbracht en de meest geziene viral merkvideo werd met deze krachtige boodschap.

Andere merken erkenden hoe populair dit type emotionele content was in 2013 en overlaadden ons met soortgelijke content in 2014, met groot succes!

Video zoals Budweiser ‘Puppy Love’ en P&G ‘Pick me back up’ waren de grootste hits van de Super Bowl en Olympische spelen. Budweiser vergaarde 54 miljoen kijkers en P&G meer dan 24 miljoen.

Alhoewel elk merk zo een video kan creëren, is de vraag naar emotionele verhalen, zowel hartverwarmend als hartverscheurend,  voornamelijk geschikt voor nonprofit organisaties. Nonprofits zijn van nature emotioneel en betrokken en over het algemeen begaan met een goed doel.

De nonprofit video die het meest viral is gegaan is ‘Invisible Children’s Kony’ 2012. Deze vergaarde meer dan 228 miljoen kijkers vanaf de lancering in Maart 2012. Kony 2012 liet zien hoe een video een sociale aangelegenheid in de schijnwerpers kan brengen. Veel andere nonprofit organisaties hebben succes behaald met soortgelijke merk video’s, maar de meeste wachten tot het einde van het jaar om deze uitbrengen, om zo te profiteren van de kerstsfeer.

Wat 2014 interessant maakt is dat wij een toevloed aan succesvolle liefdadigheid merk video’s zien heel vroeg in het jaar. In het eerste trimester van het jaar heeft deze sector 5 campagnes voorbij zien komen, allen met meer dan 10 miljoen kijkers. Dat is hetzelfde aantal campagnes dat in heel het jaar 2013 de barrière van 10 miljoen kijkers heeft gepasseerd.

Bron: MediapostPublications.com