Alle makers van video content op Youtube zouden het fantastisch vinden om meer kijkers en abonnees te hebben. Voor velen kan het lastig zijn om de grens van 1000+ kijkers te bereiken, maar er is goed nieuws: er zijn oneindig veel manieren om jouw video’s te promoten op Youtube. Hieronder opgesomd vindt u de meest effectieve marketing methodes om dit te bereiken. En we beginnen met het optimaliseren van u Vlogs.

SEO, ook bekend als Zoek Machine Optimalisatie, kan u helpen om uw vlogs vindbaar te maken in zoekmachines en in Youtube resultaten. Door onderstaande stappen te implementeren kunt u zeker het optimalizeren van uw video’s bevorderen. Een voorbeeld, zeg dat u wilt dat uw video verschijnt wanneer iemand zoekt op ‘video editing tips’.

4 SEO tip voor Vlogs

  • Moedig het delen via Sociale media aan – Social media is niet alleen een mooie manier om volgers voor uw Youtube kanaal te vinden, het kan u ook helpen met het bouwen van links. Elke keer dat men uw Youtube video deelt, helpen zij met het creëren van ondersteunende links.
  • Video Titel – Geef uw video een titel die de bezoeker aanspreekt maar ook de woorden behelst met welke u gevonden wilt worden.
  • Video Omschrijving – Maak gebruik van een omschrijving die verteld waar uw video over gaat. Dit is ook weer een ideale plek om de woorden toe te voegen waarmee u gevonden wilt worden. Ga hier niet te ver in, houd het netjes en implementeer deze woorden op natuurlijk wijze.
  • Kwaliteit ondersteunende links – een website die gelinkt is aan uw Youtube video helpt uw video op het gebied van SEO en kan ook voor meer kijkers zorgen. Ondersteunende links werken als ‘stemmen’ die van de ene naar de andere locatie worden gestuurd. Zoek machines gebruiken deze ‘stemmen’ om te bepalen op welke plek uw video verschijnt in de lijst met resultaten.

Over Social Media gesproken, we gaan verder met de volgende methode.

5 Social Media Marketing tip voor Vlogs

Sociale media websites vormen een groot platform waar u uw Youtube video’s kan promoten. Door volgers te verzamelen op deze verschillende websites, creëert u een doelgroep met wie u uw video’s deelt. Het is van groot belang om een merk rondom uw kanaal te bouwen met behulp van deze websites:

Google Plus: Youtube geeft u de mogelijkheid om Google plus en Youtube met elkaar te verbinden. Maak hier gebruik van! Zo verschijnen uw laatste video’s automatisch in uw Google Plus video omgeving.

Twitter: Vele Youtubers maken ook gebruik van twitter om volgers voor hun kanaal te verzamelen en dit werkt. Maak een twitter account aan voor uw Youtube kanaal en moedig uw volgers aan om zich te abonneren op uw kanaal. Zo bereikt u veel meer kijkers door een simple tweet te plaatsen met een link naar uw nieuwste video.

Facebook – Een fan pagina aanmaken op Facebook is ook een cruciale stap wanneer het aankomt op Social media marketing. Post en deel goede content om veel likes te krijgen. Moedig uw kijkers en volgers aan om uw Facebook pagina te liken. Elke keer dat men een van uw posts op Facebook deelt helpt dit om uw content bij meerdere personen te krijgen, en dat deze niet alleen uw content/video bekijken maar ook uw pagina liken.

Gebruik Hashtags om mensen te bereiken die u momenteel nog niet volgen op Social Media. Bijvoorbeeld, als u een video post op Facebook met tips voor volggers gebruik de hashtag vloggingtips. Het mooie aan Google Plus, Twitter en Facebook is dat zij alledrie het gebruik van hashtags toestaan! Dus verzeker u dat er relevante hashtags worden gebruikt bij de post om u te helpen om meer mensen te bereiken die interesse zouden kunnen hebben in uw video.

#10 Maak een Blog

Door het maken van een blog, bouwt u aan een tweede huis voor uw video’s. Een blog is een mooie manier om uw video te promoten dankzij de ‘embed’ functie die is toegestaan door Youtube. Alles wat u moet doen is het kopiëren van de code en deze plakken in uw blog post. Door uw video’s te laten zien op uw Blog kan iedereen die deze aan het lezen is ook uw video content bekijken. Je kan een gratis Blog aanmaken door Blogger van Google te gebruiken.

Tip: reageren op andere blogs kan u helpen om andere bloggers naar uw eigen blog te leiden. In andere woorden reageer altijd inhoudelijk correct om andere te laten zien dat u serieus bent.

 #11 Maak een Email Lijst aan

Een email lijst is een mooie manier om geïnteresseerde in uw Youtube kanaal te verzamelen. Bijvoorbeeld, u kunt elke week een email versturen naar deze mensen met de 3 top video’s van uw kanaal daarin vermeld. Elke keer dat iemand deze video opent bent u 3 kijkers rijker. Dat betekent dat als u 1000 mensen in uw lijst heeft, u in potentie 3000 kijkers per email dat u verstuurd kan krijgen.

Wees wel voorzichtig dat u deze mensen niet dagelijks een mail stuurt om alleen maar kijkers te werven, gevolg zal zijn dat deze mensen zich uitschrijven omdat ze het vervelend vinden. Om dit effectief te laten werken moet u zorgen dat de focus ligt bij het aanmoedigen van uw huidige abonnees en volgers om zich in te schrijven voor deze mailings.

3 extra Tips voor Vlogs

Youtube Fan Finder: Wat als u uw video kon promoten met mooie advertenties op uw eigen kanaal zonder kosten? Nou, dankzij Youtube’s zelf gefinancierde programma, kunt u uw kanaal gratis promoten door gebruik te maken van de Youtube Fan Finder. Alles wat u moet doen is een zelfgemaakte video insturen naar het Fan Finder programma. Deze video moet een mini reclamespot zijn van 30 a 60 secondes die uw kanaal promoot. Wanneer deze goedgekeurd wordt door Youtube zal deze advertentie te zien zijn via TrueView Ads.

Sluit aan bij Forums:  U kunt Forums gebruiken voor promotie door een link van uw kanaal in uw handtekening te zetten. Gebruik ook forums om andere van informative te voorzien. Dit leidt tot het vertrouwen in u van de bezoekers en zij zullen meer geinteresseerd zijn in het bezoeken van het kanaal dat in uw handteking vermeld staat.

Opmerkingen plaatsen op Youtube- Plaats een opmerking bij video die gelijkenis vertonen met uw eigen video’s zodat men ziet dat u er ook bent. Dit betekend niet dat u herhaaldelijk men moet vragen om uw kanaal te bezoeken. Maar geef feedback waar de maker iets aan heeft, en mensen die zich kunnen vinden in uw opmerking zullen meer geneigd zijn om uw kanaal te bezoeken.

Er zijn miljoenen manieren om uw kanaal onder aandacht te brengen bij het grote publiek dus west creatief! Niet alle strategieen werken voor iedereen. Probeer en test de verschillende methodes en kijk welke het beste bij u past en u de gewenste resultaten brengt.

 

BRON: ReelSEO.com