Farmaceutische Industrie

Onze hersenen zijn veel beter in staat om losse feiten te verwerken als we deze in een samenhangend geheel krijgen aangeboden. Dat is waarom storytelling zo goed werkt: verhalen triggeren ons om de gegeven feiten op onszelf of een herkenbare situatie te projecteren. Ook is het mogelijk de visuele identiteit van een bedrijf of organisatie gemakkelijk tot leven laten komen. In een video wordt een werkelijkheid gevisualiseerd die naadloos aansluit bij de huisstijl van de organisatie. U onderscheidt zich niet alleen met een verrassend middel, maar presenteert uzelf in een unieke stijl, waarbij de kijkers met humor en herkenbare situaties het verhaal ingetrokken worden. Video is ook een mooi middel om een (toekomst)visie tot leven te laten komen. Met online video is het mogelijk om een werkelijkheid te scheppen die precies reflecteert waar de organisatie voor staat, maar misschien nog niet helemaal is.

Video’s in de Medische branche kunnen explanimations zijn, maar ook e-learning video’s, promo’s, event registraties, testimonials en animaties. Bij explainimations wordt gebruik gemaakt van animatie om complexe ideeën uit te leggen. Promo video’s kunnen op verschillende manieren ingezet worden. Om bijvoorbeeld aan te kondigen dat een evenement gaat plaatsvinden of een product gelanceerd wordt. Bij evenement video’s kan bijvoorbeeld na een congres een overzicht gegeven worden van de verschillende onderwerpen en aanwezigen, of alle sprekers nog een aantal vragen laten beantwoorden. Testimonials zijn geschikt om een werkproces nader uit te leggen. Hierbij is een klant aan het woord en vertelt over de samenwerking en op welke manier het product of de dienst toegepast is. Bij animaties kan gebruik gemaakt worden van veel verschillende technieken, zo zijn er mogelijkheden met 2d en 3d animaties, maar ook met screen rec of kinetic tekst animatie kan gewerkt worden. Elk soort animatie is weer geschikt om een ander concept uit te leggen.

Het belang van Video

Een website met video trekt drie keer meer bezoekers dan een website zonder video. Daarnaast bestellen consumenten die een video hebben bekeken 85 keer vaker een dienst of product. Ook is video goed voor de SEO van een website, bezoekers blijven namelijk 70 keer langer op een website wanneer er video op te vinden is. Bovendien worden video’s gemakkelijk gedeeld op social media, en wanneer op Facebook een video geplaatst wordt zullen meer volgers dit zien dan wanneer alleen tekst of een foto geplaatst wordt.

Clipforce Werkwijze

Bij Clipforce krijgt iedere klant een vaste creative producer waarmee alle projecten uitgewerkt en geproduceerd worden. Deze producer denkt mee over de scripts, stuurt de cameramannen en animators aan en houdt de deadlines in de gaten. Het werken met dezelfde producer zorgt voor een efficiënte en prettige samenwerking. De afspraken hoeven immers maar één keer gemaakt te worden en de huisstijl van het bedrijf wordt zo constant en correct uitgedragen.

Om zo betaalbaar en transparant mogelijk video te produceren werken wij met een uniek strippenkaartmodel. Dit houdt in dat er 25 diensten zijn vertaald naar strippen en de prijs per strip zakt afhankelijk van het aantal strippen dat wordt afgenomen. Bij een dienst moet u denken aan bijvoorbeeld een cameraman voor een dag, een dag een animator of een dag een studio huren. De strippenkaart is een jaar geldig en inzetbaar door alle afdelingen van het bedrijf en voor alle soorten video content.

Vaak gaan er verschillende cameraoperators van Clipforce mee naar een locatie, in binnen- en buitenland. Er wordt materiaal geschoten die als basis dient voor het maken van verschillende clips. Vooraf wordt er besproken hoe u de clip zou willen hebben, wat de doelstelling is en bijvoorbeeld de doelgroep. Welke elementen vindt u belangrijk om terug te zien in de video? Ook vinden we het belangrijk een (visuele) stijl te ontwikkelen die past bij de huisstijl van de klant.

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een afspraak te maken om de mogelijkheden te bespreken.