Het meest besproken onderwerp de afgelopen tijd: Corona.

De epidemie is naar Europa overgeslagen, met als gevolg: een veranderend bedrijfsleven. Veel grotere bedrijven zijn, gedurende deze tijd, gestopt met zakelijke afspraken buiten Nederland, het bezoeken van conferenties, het organiseren van events en zelfs met het werken op kantoor. 

Doordat veel collega’s, klanten en relaties niet meer op kantoor te vinden zijn, verloopt het contact net anders dan normaliter. Dit hoeft echter geen ramp te zijn. Door video in te zetten voor interne en externe communicatie doeleinden, kunnen belangrijke afspraken, interviews en andere meetings gewoon doorgaan.

Video is natuurlijk niet het echte face to face contact. Maar, wel hetgeen wat het dichtst bij komt. Video is dan ook bij uitstek het middel dat veelvuldig ingezet kan worden door en voor thuisblijven collega’s of bij afspraken waar op dit moment geen mogelijkheid voor is om naartoe te gaan. 

Live streams

Direct in contact komen met collega’s, zakenpartners of potentiële klanten? Een presentatie die normaal op een bepaalde locatie zou plaats vinden waar iedereen naartoe zou komen maar wat niet meer kan en mag. Maak gebruik van live-streams. Het enige verschil met een live meeting bijvoorbeeld is dat de verschillende personen zich niet in dezelfde ruimte bevinden maar iedereen op een eigen locatie. Op deze manier kan iedereen op een goede manier worden geïnformeerd.

Videoboodschap

Collega’s en klanten informeren, en op de hoogte brengen van nieuws? Denk aan een videoboodschap. Een videoboodschap is een persoonlijke en interactieve manier van communiceren op afstand. Op deze manier kunnen collega’s en klanten nog steeds gemakkelijk betrokken worden bij verscheidene onderwerpen. Wij komen graag naar een locatie om de videoboodschap op te nemen en monteren een en ander tot een goede video die kan worden gedeeld.

Animaties

Een andere vorm van video. Animaties kunnen op dit soort momenten, wanneer veel collega’s en klanten thuis te vinden zijn, ingezet worden om de (tijdelijke) vernieuwde gang van zaken toe te lichten. Het inzetten van het epidemie protocol met als gevolg andere manieren van communicatie binnen het bedrijf, kunnen eenvoudig toegelicht worden met een animatie. 

Video in het algemeen zorgt er op deze manier voor dat het bedrijfsleven zoveel mogelijk door kan gaan, ook tijdens een onvoorziene epidemie. 

Sparren over de mogelijkheden, neem dan snel contact op met het vaste videoteam.

Neem hier contact op