Video’s maken anno 2022 – het veranderende online landschap in 2020 en 2021 vroeg om een groot aanpassingsvermogen. Het coronavirus zorgde niet alleen voor een nieuwe werkwijze in het zakelijke aanbod van bedrijven, het veranderde de manier van communiceren. Dit betekende een uitdaging voor ons allemaal, wereldwijd. In een onrustige en onzekere tijd blijkt videocommunicatie belangrijker dan ooit. Het creëren en maken van passende video content, die aansluit bij de huidige situatie, is dan ook van essentieel belang. Maar, hoe ziet videocommunicatie eruit in 2022? Clipforce zet het voor je op een rij.

Val op door creatief te zijn 

Videoproductie heeft zich het afgelopen jaar flink moeten aanpassen, denk aan onder andere het steeds stijgende gebruik van mobiele telefoons en het inzetten van verticaal beeld. De groeiende interesse naar video vraagt bedrijven om creatief om te gaan met en in het huidige online landschap. Video biedt de mogelijkheid om oneindig veel uit te proberen en is daarnaast dé tool om, op een interactieve manier, in contact te blijven met mensen over de hele wereld. Visuele effecten roepen ideeën en gevoelens op en door dat samen met het verhaal van het bedrijf te voegen, kan een boodschap op een unieke manier overgebracht worden.

Maak het persoonlijk

Video content wordt onder andere ingezet om klanten te bereiken, deze vorm van marketing komt in het virtuele tijdperk het meest in de buurt van een persoonlijk gesprek. Het coronavirus heeft gezorgd voor een letterlijke afstand tussen mensen, waarop interactie op nieuwe en verschillende manieren moest gaan plaatsvinden. Video biedt hier de oplossing! 

Kijkers waarderen video content vanwege de persoonlijke facetten die naar voren komen; ze zien je, horen je en leren je kennen. De truc is: hoe persoonlijker je boodschap, hoe beter hij wordt ontvangen. Het sturen van een videoboodschap houdt anno 2021 het gesprek levend en dit is precies hetgeen wat we in deze tijd nodig hebben.  

Verbindt door middel van soft storytelling 

2021 vraagt om verhalen die pakkend, relevant en op maat gemaakt zijn voor de behoeftes van de doelgroep. Het coronavirus heeft de wereld een stukje menselijker gemaakt waarbij kijkers niet meteen zitten te wachten op schreeuwerige commerciële teksten, droge feiten of het perfecte plaatje. In 2021 zijn we op zoek naar eerlijke brand stories die ons verbinden. De doelgroep wil de “wij” achter het verhaal zien. Als bedrijf is het belangrijk gebruik te maken van persoonlijke en authentieke video marketing, aangezien dit in 2021 de manier is om een verbinding te creëren met je publiek, ofwel met potentiële klanten. Video content als interviews, livestreams en testimonials, zijn anno 2021 de manier om als bedrijf je verhaal te vertellen en de kijker het gevoel te geven dat ze erbij zijn. 

Wil je eens sparren over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.